Brenning og maling av kaffe

Kaffebrenning er en kjemisk prosess. Den brukes til å skape eller balansere ut syrer, aromaer og andre komponenter for å oppnå en bestemt syreholdighet, smak, ettersmak og fylde. Brennetiden avhenger av ønskede brennegrad. Råkaffe blir vanligvis brent i 5–8 minutter, til bønnene når en temperatur på 180–240 °C. En lett brenning gir en mer syrlig smak enn en mørk brenning. Med andre ord er brenningen helt avgjørende for smaken på kaffeblandingen.

Pauligs brenneområde har fem nivåer. Brennenivåene på våre kaffesorter er som følger:

1. Juhla Mokka, Presidentti
2. Brazil, Presidentti Gold Label Original, Juhla Mokka Tumma Paahto (brennenivå 2,5)
3. Presidentti Tumma Paahto, Paulig Mexico, Paulig Colombia, Paulig Papua New Guinea, Paulig Kenya, Paulig Mundo
4. Paulig Espresso coffees, Presidentti Gold Label Black
5. Paulig Parisien, Paulig Espresso Profondo

 

 

 

Maling

Når man brygger kaffe, er det viktig å velge riktig malegrad. Malingen avhenger av tilberedningsmetoden og bruksformålet. Pauligs kaffepakker trykkes med symboler som viser hvilken tilberedningsmetode som er egnet til hver type. Dersom du for eksempel bruker en meget finmalt kaffe i en filtermaskin, vil kaffen smake brent og syrlig. Motsatt vil bruk av en svært grovmalt kaffe i en espressomaskin gi resultater som ligger langt fra ekte espresso.